Hudvård – en viktig del av din träning

Du som tränar för att förbränna fett har säkert märkt att träningen gett goda effekter på hela kroppen. Men ibland kan intensiv och riktad träning göra att ansiktet inte riktigt hänger med. Det tar ett tag innan ditt smalare ansikte kommer ikapp och blir riktigt symmetriskt med kroppen.

Om du samtidigt äter dietkost är troligen den förändringen ännu större. Smalare och lättare kost visar sig ofta först i ansiktet och senare på nedre delen av kroppen. Skillnaderna kan förstås vara individuella. I början kan det vara tungt att träna och äta bättre kost, till en början blir du kanske mer trött och får mörka ringar under ögonen. Det här kommer att ändras, träningen kommer snarare att göra dig piggare och hela du kommer att utstråla mer energi. För träning hjälper ju kroppen från insidan. Men du som bryr dig om ditt ansikte och kropp kan också hjälpa hela dig själv med hjälp från utsidan.

Torrborsta och återfukta

Huden spelar en stor roll för hur vi ser ut. En fet hud kan göra att du känner dig ofräsch och glansig. En torr och fnasig hud däremot är som att gå runt i en tråkig förpackning. Du som tränar mycket duschar troligen ofta och då kan tvålar, duschkrämen och schampon torka ut huden. Tänk på att använda skonsamma produkter som ger huden vila och återhämtning när resten av dig vilar. Många tjänar på att smörja in i alla fall ansiktet med en nattkräm som låter hela hyn vila nattetid.

Det finns en rad enkla saker du kan göra för att hjälpa din hud på vägen. Ett bra knep är att torrborsta hela kroppen. Borstar finns i olika former och storlekar på de flesta butiker som säljer hygienprodukter i dag. Borsta kroppen i cirkelrörelser och få därmed bort gamla döda hudceller. När du torrborstar tar du bort det yttersta döda lagret på kroppen och ny fräsch hud får komma fram. Det här är extra bra att göra efter att du badat, duschat i hett vatten eller varför inte efter en omgång i bastun? Det finns mildare varianter av torrborstar för ansiktet, till exempel i vantmodell.

Efter att du torrborstat din hy behöver den återfuktas. Här är det bra om du är frikostig och inte snålar med krämer och lotion. Du som använder make up känner kanske att det känns kladdigt och tråkigt att smörja på kosmetika efter en rejäl rengöring på djupet. Men har du testat mineralsmink? Bareminerals tillhör de tillverkare som har tagit fram produkter som utgår från forskning. Det handlar om att ge kroppen näring och energi. Mineralsmink kom på allvar in på marknaden för några år sen och har stått sig bra i konkurrensen sedan dess.

 En fördel med mineralsmink är att mineraler är naturligare för kroppen. Det finns märken som inte innehåller några som helst syntetiska ämnen, ingen parfym och inga oljor som kan skada din hy. Mineralsmink hjälper din hy att bli vacker här och nu men också på lång sikt.

1 Mar 2017