Hur effektivt är måltidsersättning?

Har det blivit lite många extrakilon? Känns byxorna tajta? En sund livsstil med en god sömn, nyttig mat och lagom med motion är det bästa då man vill gå ner i vikt på ett mer hållbart sätt.

Det kan kännas som att vända en hel atlantångare då man vill gå ner i vikt och kanske behöver ställa om hela sin livsstil. Att byta ut dåliga vanor och istället äta sund mat på regelbundna tider och där emellan dessutom motionera kan vara svårt. Men det finns knep att ta till som exempelvis olika måltidsersättningar. Detta kan vara speciellt bra i början då de ger ett snabbt resultat vilket kan öka motivationen att helt lägga om till en sund livsstil. Men det är viktigt att säga att om man lider av fetma eller har diabetes, högt blodtryck eller hjärt- och kärlsjukdomar så bör man först konsultera sin läkare på vårdcentralen.

Snabbt resultat redan de första dagarna

En måltidsersättning innehåller väldigt få kalorier vilket gör att den tvingar kroppen att i stället ta av fettreserverna och man går på så vis ner i vikt. Många går ner två kilo redan de första dagarna vilket brukar hjälpa till att hålla motivationen uppe. Viktigt att tänka på då man väljer måltidsersättning är att den ska vara godkänd av livsmedelsverket. Det finns många märken att välja mellan med olika soppor och shakes som innehåller all den näring och de vitaminer som kroppen behöver under en dag. Just att måltidsersättning ger ett sånt snabbt resultat redan de första dagarna gör att många får ett nytt perspektiv på sin gamla livsstil och sina gamla matvanor. En annan fördel med en komplett måltidsersättning är att man slipper oroar sig för vad man får äta och inte.

Ett bra sätt som visar vägen till bra matvanor

En diet som består av måltidsersättning ska man äta som längst i tre veckor. Vill man hålla på längre bör man först konsultera en läkare eller dietist. Reglerna då man äter måltidsersättning är enkla att följa då man själv inte behöver laga mat och fatta beslut om vad man får äta. Det finns många olika produkter att välja mellan. Det är därför enkelt att hitta något som man tycker om. Att i några veckor äta måltidsersättning i stället för den mat som man tidigare åt gör även att man får perspektiv på sina matvanor. Detta leder till att många helt ändrar om sin livsstil, vilket resulterar i en bestående viktnedgång.

26 Apr 2020