Kan en bröstförstoring passa dig?

Hårt slit lönar sig. Efter flera månader av träning och bättre kost så har du äntligen kommit i den form du siktat på. Du orkar mer, du är starkare och du känner dig både piggare och fräschare - något som avspeglas både i det sociala livet och i ditt yrke. Träningen har gått från ett ok att bära till en del av ditt liv. Du är väldigt nöjd - om man bortser från en sak: dina bröst har minskat i omfång.

Det senare är inte alls ovanligt vid en viktnedgång. Faktum är att brösten ofta dels minskar i omfång och dels också - tyvärr - tappar lite spänst. Kort och gott; din träning har gett dig en kropp som kanske ser ut att vara huggen i granit - men det gäller inte dina bröst. Naturligtvis kan detta vara problematiskt och skapa vissa skamkänslor under sommaren så det är dags att gå på stranden och visa upp den kropp man kämpat för att få.

Det finns dock en lösning och detta i form av en bröstförstoring. En bröstförstoring som tillhör ett av de vanligaste ingreppen inom estetisk kirurgi - inte bara i Sverige, utan över hela världen.

Det är inte ett riskfritt ingrepp

I texten ovan så kan det låta som om en bröstförstoring kan tas lite som en klackspark. Så är det definitivt inte. Tvärtom så handlar det om ett ingrepp som är att likna vid vilken operation som helst. Dels så kommer det en fara med att bli sövs och dels så finns det faror som kan komma senare - infektioner, implantat som spricker, så kallad rippling (där huden vid implantatet blir alldeles knottrig) och kapselkontraktur (en förhårdnad som gör ont).

En bröstförstoring må vara ett vanligt ingrepp - men det är inte ett helt säkert sådant. Åtminstone inte om man väljer fel klinik.

Läs på och undersök innan en bröstförstoring

Det är en fråga att ta på stort allvar - läs på ordentligt!. Bor du i Stockholm så finns det väldigt många kliniker som erbjuder en bröstförstoring och där alla har olika typer av implantat, olika typer av tekniker och - framförallt - olika priser. Det senare är tyvärr det avgörande för många: man väljer klinik med plånboken snarare än i syfte att få ett så bra, hållbart resultat som möjligt.

Tittar man dessutom vidare på detta så är det heller inte ovanligt att se hur svenskar reser till Polen, Litauen, Estland och Lettland för en bröstförstoring och väl där få ett ännu mer förmånligt pris. Vi säger tyvärr med den fruktansvärda händelsen som inträffade i Polen för några år sedan då en svensk tjej hamnade i koma efter en misslyckad bröstförstoring.

Det handlar A) om att minimera riskerna för komplikationer och B) om att få ett resultat som man trivs med och som motsvarar de förväntningar man har. Kontakta gärna Socialstyrelsen för att få hjälp att utesluta sämre aktörer på marknaden och se till att läsa på mycket innan. Hur utför man en en bröstförstoring, var sätter kliniken snittet, har man nöjda kunder - kan du ringa någon av dessa - och vilka garantier ges på exempelvis implantaten?

24 Jun 2018