Problem att hinna med din träning?

Man kan sitta och titta på Facebook, Instagram och Twitter med väldigt långa ögon och tänka: hur i helskotta hinner alla med allt? Vissa har tydligen all tid i världen och hinner med att arbeta heltid, pendla till jobbet, lämna barnen på dagis, handla och laga mat, städa och samtidigt hinna med att träna och sköta om sin kropp. Detta ställt mot sin egen vardag där man knappt hinner med någonting. De flesta putsar sin fasad; det måste man vara medveten om.

Sociala medier visar enbart brottstycken av ett liv och som utomstående så tillåts du enbart att se vissa fragment. Det är klart att det är roligare att visa upp att man är duktig på gymmet än att visa upp då barnen får ett totalt sammanbrott nere på Ica. man ska inte fästa så mycket fokus på detta, det ger ingen fullständig bild.

Däremot så kan man mycket väl ta sig en funderare om det finns någonting som man kan göra för att hinna med det man själv vill göra. Att exempelvi beställa hem matkassar frigör mycket tid, att anlita professionell hemstädning är en annan och ett tredje handlar om att sköta sin träning i hemmet.

Det senare tänkte vi titta närmare på här. Det går nämligen att träna även i hemmet - det krävs inte ett exklusivt gym för att bli starkare, gå ner i vikt, för att må bättre eller för att få en snyggare kropp. Den egna kroppen och några hantlar räcker ganska långt. Dessutom så har många oanade möjligheter också.

Platsbrist är någonting som många pekar på som ett problem; man kanske vill träna hemma - men man saknar plats. Bor man i en villa så finns det ett annat alternativ som inte många tänkt på: att bygga ett attefallshus och inreda det som ett gym.

Bygg ett Attefallshus och skapa ett hemmagym

Rent krasst så har du som villaägare 25 meter2 och fyra meter på höjden att använda dig av. Det går att bygga ett Attefallshus som håller dessa mått och ett sådant går att använda precis till vad man själv önskar. varför då inte passa att bygga ett attefallshus och inreda det som ett hemmagym?

Många väljer att bygga ett fristående garage, en carport eller en renodlad bostad (som då måste vara isolerad, ha vatten och avlopp, el och god förvaring för att någon ska kunna bo i det). Fantasin är det enda hindret och därför så ska man heller inte förkasta tanken på ett hemmagym. Det går alltså att bygga ett Attefallshus, dra in vatten - så att du kan duscha efteråt - och el och därmed också få en perfekt lokal att träna i.

Redskap finns att köpa billigt på exempelvis Blocket, speciella golv går att beställa och fina träningsprogram går att hitta på nätet. Skulle behovet ändras så kan du alltid använda ditt Attefallshus till någonting annat än för att träna i. Det kan vara den perfekta lösningen för att komma igång på riktigt och utan att behöva avsätta en massa tid för din träning. Du öppnar bakdörren, går ett par meter och har ett komplett gym inuti ditt Attefallshus. Kan livspusslet få en bättre bit att passa in? Troligen inte.

12 May 2018