Se vardagen som ett träningspass

Hur hittar du tid att träna egentligen? Den frågan ställer sig många idag och där man kanske tittar avundsjukt på någon mer vältränad person i bekantskapskretsen. Detta då man själv knappt hinner med att sköta vardagens alla göromål - åka till- och från jobbet, arbeta, handla, hämta barnen, laga mat, städa och så vidare.

Hur ska man hinna med att besöka ett gym och hur ska man orka snöra på sig joggingskorna för ett kvällspass då man ofta är helt färdig efter en dags arbete? Det handlar mycket om uppoffringar och att skapa sig en vana.

Man brukar säga att det krävs ungefär tjugo upprepningar av någonting innan det går från någonting jobbigt till något som är absolut nödvändigt. Många säger att träning blir som ett gift - det är faktiskt ingen dum översättning av det vi nämnde; man kan lätt blir beroende om man tar sig förbi passagen om tjugo pass vi nämnde ovan.

Hemstädning bränner kalorier

Vi har dock all förståelse för att vardagen kan sätta käppar i hjulen och att man kanske inte kan komma iväg till en träning varje dag. Där får man kanske dels vara nöjd med det lilla - du tränade två gånger förra veckan, två pass a´45 minuter. Men, du hade siktat på fyra och är därför missnöjd. Var inte det: två pass är betydligt bättre än inget pass alls. Sänk ribban lite, klappa dig själv på axeln och jämför dig inte med andra. Då blir träningen med njutningsfull.

Ett annat råd är att se vardagen som en chans att träna. Allt du gör på jobbet, på väg till hemmet, i affären och hemma kan räknas som träning - om du anstränger dig lite under tiden. ta bara en sådan sak som hemstädning och hur mycket du faktiskt kan bränna under en sådan sejour. Att städa under en timme bränner så mycket som 240 kcal och detta utan att du anstränger dig. Börjar du under tiden fokusera på att göra benböj, hålla en rak rygg, kanske prova några utfallsteg och så vidare - ja, då bränner du ännu fler kalorier.

En städare inom hemstädning i exempelvis Stockholm behöver sällan addera extra träning till sin vardag - hon/han får denna gratis under arbetet. Det kan du applicera till din egen hemstädning. På med träningsbyxorna, sätt på en peppande lista på Spotify och städ-träna dig genom hela din bostad i Stockholm.

Exempel på hur många kalorier du kan bränna i hemmet

Finns det då några andra saker som du kan göra i syfte att bränna kalorier i hemmet och i samband med din städning? Ja, kolla bara på följande saker och hur mycket kalorier dessa bränner under en timme:

  • Dammtorka: 163 kcal/h
  • Torka golv: 281 kcal/h
  • Putsa fönster: 259 kcal/h
  • Sortera Tvätt: 78 kcal/h
  • Bädda sängen i en kvart: 65 kcal.
11 Apr 2018