Svårt att bli av med fett? Prova coolsculpting!

Även om man tappat överflödiga kilon och – enligt vågen – nått sin idealvikt så kan det ändå vara svårt att känna lycka med sin nya kropp. Skavanker såsom exempelvis ansamlingar av fett kan fortfarande synas och just dessa gör att många kan ha svårt att exempelvis spendera en dag på stranden. Vi har alla olika typer av kroppar och olika fysiska förutsättningar; något som konkret kan innebära att en person efter en viktnedgång kan få en väldigt slimmad kropp – detta medan en annan fortfarande kanske har kvar fett på vissa områden; inte sällan haka, rumpa eller mage.

Detta hade förr inneburit en rekommendation till en klinik där en fettsugning ägt rum. Sådana finns fortfarande tillgängliga och sant är att de fortfarande är effektivt. Sant är också – tyvärr – att en fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp och att man som patient, i och med detta, riskerar en hel del. Vi har dels narkos och dels så har vi smärtor efteråt som ofta är en naturlig följd. En fettsugning är effektiv – men det är ett ingrepp som kräver uppoffringar; sjukskrivningar från jobbet, minimal rörelse, en stram kosthållning samt, som sagt, smärta. Av den anledningen så tänkte vi istället dels titta lite närmare på ett alternativ och dels också rekommendera detta.

Metoden vi ska titta på här heter coolsculting och vi kan förenklat beskriva den som att man genom kyla fryser ned – och tar bort – fettcellerna. Genom ett munstycke – placerat exempelvis på en dubbelhaka – så skapas ett vakuum, fettceller sugs upp, fryses ned och efter fyra månader så syns en markabel effekt. Den dubbla hakan är nu en haka – en stram sådan och detta gäller även magen, låren eller rumpan. Kort sagt: coolsculpting fungerar på varje kroppsdel där en ansamling av fett bildats.

Fördelarna? Ja, vi kan dels peka på att det är en metod – inget ingrepp. Således så är coolsculpting riskfritt och där vare sig narkos eller kniv involveras under behandlingen. En behandling som för övrigt är smärtfri och som tar ungefär en timme. Vi kan även säga att du efter denna timme kan återgå till vardagen direkt; coolsculpting kräver ingen sjukskrivning (de enda rapporterade bieffekterna är känslighet för beröring, stickningar samt en kliande känsla; biverkningar som enkelt tas bort genom vanliga värktabletter) och ingen konvalescenstid. Metoden är beprövad och skapad av Dr Rox Andersson och Dr Dieter Mannstein som efter år av forskning slutligen gjort denna metod tillgänglig för den stora massan.

Coolsculpting är framtidens melodi

Vi tror att coolsculpting inom kort kommer att ha ersatt den traditionella fettsugningen och detta då den – efter fyra månader – ger samma resultat; men där riskerna är avsevärt mycket mindre och där ingen uppoffring krävs. Coolsculpting är definitivt framtiden och ett väldigt bra alternativ för dig som vill komma till bukt med en hängande mage, en lite för tjock rumpa eller en dubbelhaka.

Tänk dock på att coolsculpting handlar om att ta bort fett. En viktminskning; det är i sammanhanget någonting väsenskilt som kräver andra typer av metoder och/eller ingrepp.

20 Jan 2017