Tandimplantat är det givna valet

Leendet fyller en extremt viktig social funktion. Ler man så uppfattas man som en positiv människa, en glädjespridare och en person som ger energi. En leende person har lättare att bli välkomnad och lättare att nå acceptans än vad en person som inte ler har. Det många glömmer bort är att ett leende består av tänder och att många dels har problem att visa sina tänder - och dels kanske saknar några stycken.

Har man gula tänder så medför det ofta en skam. Saknar man tänder så innebär det definitivt en sådan känsla och den kan göra att mans luter sig, slutar att delta i sociala sammanhang och, helt enkelt, uppfattas som introvert, sur och tvär.

För att inte tala om vardagens liv och tändernas egentliga funktioner. Man kan inte tugga riktigt, man får svårt att uttala vissa ljud och man har ett käkparti som kan börja sjunka inåt. Det är också en konsekvens av att tappa tänderna; oavsett om det handlar om sjukdom, mediciner, olyckor, ålder eller den egna livsstilen - rökning, snus, mycket alkohol - eller genetiska orsaker. Att tappa tänderna gör ont - på alla tänkbara sätt. Men, det finns lösningar. Tandimplantat är, enligt oss, både det bästa och givna alternativet vid tandlossning.

Fördelar med tandimplantat

Vi kan säga att du tappat några tänder som en följd av en olycka i Stockholm. Du besöker en tandläkare som undersöker dig och som ger dig beskedet att du har goda förutsättningar för att operera in tandimplantat (ditt käkben är starkt, du röker inte, du är i en bra ålder och du har ingen medicinsk historia att tala om). Här är våra skäl till varför du bör välja att låta din tandläkare i Stockholm sätta in tandimplantat:

  • En permanent lösning. Som vid sa; ett tandimplantat innebär att man opererar fast tänderna i kroppen - i käken. Detta sker med hjälp av titanskruvar och då detta material är något som normalt välkomnas av kroppen - tänk höft- och knäoperationer - så finns det alla möjligheter att få en mer permanent lösning.
  • Fungerar som vanligt. Det går att tugga, tala och i övrigt leva som vanligt med tandimplantat. Ingen större omställning krävs och man brukar säga att några veckor ger en vana som sedan leder till att man inte ens tänker på att man har tandimplantat snarare än vanliga tänder i munnen.
  • Ser ut som vanliga tänder. De första implantaten du får är provisoriska och sitter där medan man tillverkar dina riktiga tandimplantat. Dessa har dina ordinarie tänder som mall vilket innebär att formen, storleken, färgen och texturen blir exakt likadana. Ingen kan se att du har tandimplantat, det är bara att le som vanligt.

Däri ligger den stora skillnaden mellan tandimplantat och löständer. Chansen till ett normalt liv blir större och möjligheterna att le ökar markant. Med tandimplantat finns all anledningen att låta omvärlden se dig skratta och le.

Mer om tandimplantat här

3 Mar 2019