Uppdatera ditt träningsrum

En stor del av oss fastnar i tillvaron och hinner inte med vissa saker som vi lovat oss själva att vi ska utföra. Träning är ett typiskt exempel på något som får ge vika då livet, så att säga, kommer emellan. Hur många sitter inte på ett dyrt gymkort och där man varje månad ser hur en summa försvinner ut i tomma intet?

Detta alltså sett till att man knappt hinner gå på gymmet i fråga och om man väl hittar en lucka så är man ofta så pass trött att denna tid spenderas i soffan med Netflix på tvn. Träning är emellertid en viktig komponent i vårt välmående. Särskilt idag då vi inte längre får motion naturligt i våra arbeten. Det är skillnad mot att arbeta i skogen och att sitta på ett kontor i centrala Stockholm och pillra med något Excel-ark, eller hur? Det innebär att vi måste hitta - och ta tillvara på - de luckor som finns.

Något som inte behöver innebära att vi besöker ett gym. Sett till kostnaden för ett gymkort så skulle vi snarare säga att de pengarna skulle kunna investeras i ett eget hemmagym - eller åtminstone ett rum som vigs åt träning. Hur ska man då tänka och vad ska man lägga pengarna på?

Vi kommer här att bortse från utrustning. Var och en har olika krav på träning och det kan innebära att du kanske vill ha skivstänger, hantlar och annan - mer traditionella redskap. Detta medan din fru behöver ett löpband och din tonårige son vill ha en sandsäck. Ni får, helt enkelt, enas om vad som ska införskaffas. Vi tänkte istället tipsa om två yrkesmän som kan skapa en bättre atmosfär för er att träna i: detta i form av en mattläggare och en elektriker.

Anlita en elektriker i Stockholm

För att träna så behöver man bra ljus och man här - med fördel - välja att installera dimmers i träningsrummet. Något som kräver en elektriker och där man även kan låta honom lösa ett annat problem som kan finnas - nämligen bristen på uttag. Det senare är inte ovanligt i äldre hus och i och med att vi idag använder mer elektronik så har vi också större behov gällande uttag.

Träningsrummet är inget undantag: du kanske vill ha högtalare, du kanske sätter upp en tv, du vill ha uttag till löpbandet och du kanske behöver ladda din telefon medan du tränar.

Allt detta kan en elektriker hjälpa dig med - till en billig peng dessutom då en elektriker inkluderas i det generösa rot-avdraget. Du kan genom detta dra av 30% av det totala beloppet för arbete. Tänk även på att om du vill ha belysningen inbyggd - exempelvis via spotlights - så kan du välja att investera i akustiktak som tar bort en stor del av ljudet. Tänk dock på att installationen av spotlights alltid ska utföras av en behörig elektriker - även om företaget för taket erbjduer sig att sköta den delen. Läs mer om elarbeten här: https://www.elektrikerstockholm.nu.

Golvet är viktigt och här kan du ta hjälp av en golvläggare. Idag finns speciella sportgolv som klarar av stötar, smällar och som isolerar bort ljudet på ett väldigt bra sätt. Dessa är dessutom sviktande och skonsamma mot både leder och muskler. Även här kan du använda rot-avdraget. Kom igång med träningen och låt inte vardagen hämma dig. Numera kan du se på Netflix medan du tränar i ditt eget hem. Det finns - tyvärr för många - inga giltiga ursäkter längre.

15 Jan 2019